top of page
HPV vírus elleni oltás
Mi az a HPV, és miért fontos foglalkozni vele?

A HPV vípus a Humán Papillóma Vírus rövidítése. A HPV fertőzés az egyik leggyakoribb nemi úton terjedő betegség, az emberek 85%-a legalább egyszer találkozik vele élete során. 3 dolog történhet ilyenkor:

Hourglass

Tranziens (átmeneti) fertőzés

A HPV a hámsejtekben szaporodik, de nem okoz észlelhető elváltozást, és az immunrendszer legyőzi (leggyakoribb verzió) Sajnos a HPV fertőzés után nem alakul ki immunvédettség, azaz többszöri újrafertőződés lehetséges.

Wart

Szemölcs kialakulása

Bizonyos HPV típusok (6-os és 11-es) jóindulatú sejtburjánzást (szemölcsöt) hoznak létre. Kézen, lábon, nemi szerven, hangszalagon. Kellemetlen, de kezelhető.

Cancer

Rosszindulatú daganat kialakulása

A magas kockázati típusú HPV-k (elsősorban 16-os, 18-as, 31-es stb.) a normál sejteket több év alatt rákmegelőző sejtekké, újabb több év  múlva rosszindulatú daganattá alakíthatják. Így alakul ki a méhnyakrákok 99,9%-a, és a hüvelyi/szeméremtesti/végbélrákok nagy többsége!

Miért jó a HPV elleni oltás?

A fentiekből következik, hogy ha a szervezetet védetté tesszük a HPV vírus legproblémásabb típusai ellen, akkor mind a szemölcsök, mind a HPV okozta rosszindulatú daganatok esélye drámaian csökken.

A legmodernebb, Gardasil-9 nevű oltás 2 féle "szemölcsös" és 7 féle "daganatos", összesen 9 típusú HPV vírustörzs ellen véd. 

HPV vaccine

Tegye védetté a szervezetét a betegséget okozó HPV vírusok ellen!
Kérje az oltásokat kedvezményes áron Rendelőnkben!
(A teljes hatást 3 db oltás meghatározott időzítésű beadása biztosítja. )

bottom of page